Bolden er rund: Analyse af Randers FCs transfervindue

Bolden er rund, og derfor kan alt ske. Eller ikke ske.

Randers FC har haft et transfervindue, der kan ses som meget aktivt på nogle nøglepositioner, men som i andres øjne kan virke stille og roligt. I dagens omgang af “Bolden er rund” analyserer vi vinduet – kæde for kæde.

Målmandsposten

Ud: Andreas Søndergaard

Ind: Alexander Nybo

Målmanden er den sidste skanse, så udskiftninger på den post kan vise sig at være altafgørende, bortset fra når den ikke er. I efteråret havde Randers FC lejesvenden Andreas Søndergaard i truppen, men nu har Randers FC fået Alexander Nybo hjem fra FC Fredericia.

Her skal Nybo konkurrere med Patrik Carlgren og Jonas Dakir om førstevalget, og det kan blive helt afgørende for klubbens succes – med mindre Carlgren som det klare førstevalg ikke bliver presset nævneværdigt af den hjemvendte Randers-søn. Det er ikke til at vide.

Forsvarslinjen

Ud: Erik Marxen

Ind: Andersson og Andersson

Det kom som en stor overraskelse, at Kaptajn Erik Marxen, der i efteråret har lignet et tredjevalg efter Piesinger og Graves, skiftede til nye udfordringer – og nu skal være mentor i et ungdomsprojekt i Nordsjælland et sted. Han har været en altafgørende klippe i forsvaret i lang tid, så vi ønsker ham held og lykke i nedtrapningen af karrieren.

Kabongo er ved at komme tilbage fra sin skade, så han er aktuel i truppen igen.

Ind i stedet er kommet to tvillinger – de to 23-årige svenskere ved navn Andersson og Andersson. Mattias har spillet i Juventus, da han var endnu yngre, end han er i dag. Han har derfor fået en kort kontrakt på et halvt år. Hugo har spillet i Hobro. Han har derfor fået en flerårig kontrakt.

Andersson og Andersson kan blive en afgørende styrkelse af midterforsvaret på den korte og den lange bane, med mindre det ikke er en afgørende styrkelse – i forhold til efteråret, hvor Marxen var i truppen. Hvem ved? Det bliver spændende!

Midtbanen cirka midt på banen

Ud: Issah Salou

Ind: Ingen

Randers FC har en stærk midtbane, der hverken er blevet svækket eller styrket, så de rutiner og automatismer, der er på plads, bliver vigtige for forårets mange kampe.

Det var i hele transfervinduet en stor frygt, at der ville komme så store bud på profilerne, at det ikke var muligt at holde sammen på det hele. Det skete ikke, og derfor vil profiler som Bundgaard, Kehinde og Berg Johnsen også være til rådighed mod Leicester og i Superligaen.

Issah Salou er skiftet til Skive IK, som Randers lige har spillet en træningskamp mod. Han er kun 22 år, så han kan stadig få sit gennembrud, men for Randers FC fik han kun spillet i to kampe. Alligevel er det svært at sige, om det er en svækkelse, at han ikke længere er i truppen.

Når man samlet ser på midtbanen, så er det vores vurdering, at det er en styrke for Randers FC, at midtbanen er intakt – med mindre det er en ulempe, at der ikke er kommet nye kræfter ind. Det er svært at sige noget endegyldigt om. Vi ved det det endegyldigt, når sæsonen er slut.

Angrebspositionerne

Ud: Ingen

Ind: Ingen

Kamara har gjort det godt i AFCON, men da der er 16 andre i Sierra Leones trup i Africa Cup of Nations, der også hedder Kamara, er det ikke lykkedes for nogen potentielle købere at finde frem til Randers.

Derfor kan vi glæde os over, at angrebet stadig er intakt, så måske vil de bombe endnu mere, end de allerede gør, med mindre angriberne ikke scorer flere mål af en eller anden grund.

Coach

Ud: Ingen

Ind: Ingen

Thomasberg er her stadig. Det er glimrende med stabilitet, men båden rystede en anelse. Thomasberg er meget vigtig for rejsningen af Randers FC. Det virker til, at der er ro på nu. Det er muligt, det mest var en mediestorm. Om det får nogen betydning, det er svært at sige.

Bottomline

Når man ser på den samlede trup, så er det på den ene side en styrke, at et godt hold ikke er pillet fra hinanden, mens det kan ses som en ulempe, at der ikke er blevet hentet flere spillere ind. Om det vil ændre Randers FCs perspektiver for foråret, det ved vi til sommer. Bolden er rund – alt kan ske!