Bolden er Rund: Overraskelsen kan stadig ske

Bolden er rund, og derfor kan alt ske. Eller ikke ske.

Hvis du kun skal læse én analyse af returkampen mod Leicester City, så skal det være denne – der umuligt kan tage fejl.

Randers FC ramte i første kamp et nederlag på 1-4. Leicester kom bedst fra start med et mål, men kort før pausen scorede Vito det mål, der gjorde, at Randers FC kunne gå til pause med håbet intakt. Efter pausen scorede Leicester yderligere 3 mål på trods af Patrick Carlgrens 43 redninger.

Der er håb endnu for returkampen

Hvis alt går efter planen, så scorer Randers FC i returkampen 4 mål flere end Leicester gør. Det vil betyde, at det er Randers FC, der går videre i Conference League, hvorved Leicester City ikke går videre.

For at det kan ske, så skal Randers FC have bedre styr på defensiven. Forsvarskæden skal være mere aggressiv i nærkampene, og så skal reaktionerne også være hurtigere og skarpere. Det er meget muligt, at truppen har lært det fra sidste kamp, men det kan også være, at vi ser et billede ligesom det, vi så i sidste uge.

Målmanden har vigtig rolle

Hvis defensiven kommer under pres i præcis samme grad, så kan en alternativ løsning være, at Patrick Carlgren har 47 redninger i stedet for de 43, så Leicester ikke scorer de 4 mål.

Det kan også være, de har flere eller færre afslutninger, men antallet af afslutninger indenfor målrammen skal matches af antallet af redninger – eller blokeringer fra Randersspillere. Hvis de har flere afslutninger, end der er redninger og blokeringer, så scorer de mål. Det skal helst undgås. Det er marginalerne, der afgør det, og vi er klogere, når kampen er ovre.

Gang i angrebet

Uanset hvor godt Randers FC forsvarer, så skal vi score 4 mål flere end Leicester gør. Det kræver, at målene enten bliver scoret af vores frontløbere, vores kanter, vores centrale midtbane, vores backs, vores midstoppere eller Patrick Carlgren. Det kan enten være ved dødboldsituationer eller i åbent spil.

Når bolden ligger stille til sidst, så er vinderen det hold, der har scoret flere mål end modstanderen – og Randers FC skal også helst indhente det forspring på 3 mål, som Leicester City har. Ellers vinder Leicester City samlet, hvilket heller ikke er en umulighed.

Det vil være en overraskelse af de helt store, hvis Randers FC går videre, men det er ikke umuligt. Alt kan ske: Bolden er Rund.

Bolden er rund, og derfor kan alt ske. Eller ikke ske.