Bolden er rund: Tredjepladsen er indenfor rækkevidde

Bolden er rund, og derfor kan alt ske. Eller ikke ske.

Efter sejren mod Brøndby, hvor Brock scorede det afgørende mål – ja, faktisk scorede i det hele taget, er det oplagt at lave en “Bolden er rund”-analyse, hvor HESTETIFO giver et bud på de resterende fire runder.

Hvis alt falder ud til vores fordel, så er tredjepladsen inden for rækkevidde.

Programmet

Silkeborg IF – Randers FC

Randers FC – AaB

Randers FC – FC København

FC Midtjylland – Randers FC

Krav om sejr i to første kampe

Der er et helt klart succceskriterium i de to første kampe mod Silkeborg på udebane og AaB på hjemmebane. På plastikbanen i Silkeborg skal vi tøjle en sprudlende offensiv, men hvis bare vi denne gang husker, at Helenius er på banen, så burde det kunne klares. Hvis ikke vi formår at holde antallet af scoringer fra dem nede, så kan det også lade sig gøre at vinde, hvis bare vi scorer flere mål, end de gør.

Nu hvor Brock endda også er begyndt at score mål, så er sejren lige om hjørnet, med mindre den ikke er, fordi vi ikke formår at score det nødvendige antal mål.

AaB på hjemmebane er 3 sikre point, hvis vi ikke bliver kørt over ligesom sidste gang. Vi skal score flere mål, end de gør, men de har scoret mange mål her i slutspillet – mod Danmarks bedste klubber, herunder Randers FC. Det er derfor ikke så ligetil.

Der skal strammes op i forsvar, på midtbanen og i angrebet. Der må ikke være nogen af kæderne, der falder igennem. Vi vinder kun, hvis vi spiller godt. Rammer vi et højt niveau, så er bolden rund – og alting kan ske.

To kampe mod mesterskabskandidaterne

Både på hjemmebane mod FCK og på udebane mod FCM kan vi få problemer. Det skyldes ikke mindst, at de to modstandere befinder sig i toppen af tabellen – og begge for nuværende har mesterskabet indenfor rækkevidde. Randers FC passer traditionelt godt til FCK, så hvis vi scorer flere mål end de gør, så vinder vi. FCM har vi haft det meget svært med, og normalt kan vi håbe på en uafgjort, men hvis vi spiller bedre end dem, så vinder vi også denne kamp.

Det afgørende vil dog være, hvordan de to hold klarer runderne før. Når de skal spille mod Randers FC, så er det muligt, at det allerede er afgjort, hvem der tager mesterskabet såvel som andenpladsen. I så fald kan Randers FC, der spiller for at få tredjepladsen efter sejrene mod Silkeborg IF og AaB, drage fordel af den ekstra energi. Hvis det omvendt endnu ikke er afgjort, hvem der tager mesterskabet, så kan det blive meget svært at spille mod de to hold.

Det store billede – og den mulige bronze

Hvis vi kommer foran, skal vi sørge for, at vi ikke lukker mål ind. Hvis vi derimod kommer bagud, så skal vi sørge for at score mål, så vi kommer ind i kampen igen. Det afgørende bliver, om Randers spiller godt nok til, at vi får de nødvendige point, så vi tager tredjepladsen. Det vil kræve, at vi scorer flere mål end modstanderne.

Om alt går vel, så vinder vi bronze. Hvis ikke, så får vi fjerdepladsen, hvilket også er godkendt. Vi risikerer dog, at vi kun formår at forsvare den femteplads, vi er på nu. Hvis det går værre for os, end det går for Brøndby, så risikerer vi at slutte på sjettepladsen.

Bolden er rund – alt kan se.