Fantomscoring – hvad gør vi ved det?

Du sidder og ser en kamp i fjernsynet. Du mærker, at din telefon vibrerer. Du tænker: “Det var livescore – så bliver der scoret om lidt.”

Du står på stadion. Du mærker, at din telefon vibrerer. Du tænker: “Det var livescore – så bliver der scoret om lidt.” Du følger ekstra opmærksomt med i kampen. Det var en fantomscoring. Du føler dig… dum? Snydt?

Nej, din telefon kan ikke forudsige scoringer, før de sker, for så ville Thomasberg da råbe ud til dem, at det er nu, de skal være ekstra opmærksomme, hvorfor der alligevel ikke ville blive scoret, og så har vi et tidsparadoksproblem.

#Fantomscoring sker for #Hestetifo, så derfor må det ske for alle. Det er en lidelse, vi derfor er mange, der kæmper med. Det sker igen og igen. Når problemet er stort nok, så skal der findes en løsning.

Der er heldigvis en vej frem. Før vi kan gøre noget ved problemet, skal vi erkende det.

De løsninger, du selv kan stå bidrage til

For det først er det vigtigt, at vi taler om det på stadion. Når du oplever en fantomscoring på stadion, så prikker du lige din nabo på skulderen, får personens opmærksomhed væk fra kampen, eventuelt ved at prikke insisterende, så kigger du din nabo ind i øjnene og siger: “Jeg har lige oplevet en fantomscoring”. I det næste kvarter kan I nu konversere om, hvor ofte I oplever det. I græder måske lidt, når det bliver rigtig følsomt.

For det andet kan du lave en gruppe i en beskedapp, hvor du sammen med ligesindede fodboldfans kan dele dine oplevelser. Alternativt skriver du det bare ud på twitter under hashtag #fantomscoring.

For det tredje kan problemet relatere til din fjernsyn-stadion ratio. Du ser simpelthen for meget fodbold i fjern’ern i forhold til, hvor ofte du er på sta-john. Du skal derfor gå mere ud. Så må du tage børnene med – om nødvendigt. Keføvs Park Randers har et familieafsnit og børnene kan faktisk godt lide maden.

For det fjerde kan du slå notifikationer fra på din telefon eller afinstallere din livescore-app.

Det centraliserede opgør med teknologien

Problemet er opstået, fordi signalvejene har forskellig hastighed. Når en scoring bliver registreret på stadion, bliver det tastet ind i en datamat, hvorefter informationen lynhurtigt bliver sendt ud til dig. Det er, når det blot er en lille tekstbid med to holdnavne, måske et par spillernavne og en stilling i kampen.

Når der er tale om en strøm af videobilleder, så er der en elektronhjerne, der skal sørge for, at billederne ser godt ud, samtidig med at der er tale om meget større mængder data – i form af en strøm af billeder, der hver især indeholder informationer som måske hundredevis af livescore-notifikationer.

Den forskel i tid, det tager at sende de data ud i telefonkablerne, betyder at du får notifikationen, før du har set scoringen på dit fjernsynsapparat.

En teknisk løsning kan måske være, at man lægger en forsinkelse ind på livescore, så det ikke er “live” (med den normale forsinkelse), men derimod er “live” (med en længere forsinkelse).

En alternativ teknisk løsning er at slukke for notifikationer på de apps, så man aktivt skal opsøge informationen.

Begge løsninger betyder desværre, at man ikke, når man får notifikationen, kan nå at zappe over på den relevante kamp. Men hvad er værst? Fantomscoringer på stadion – eller at skulle se alle scoringerne i et sammendrag, som vi ser alligevel?

Hvis du er interesseret i en sådan løsning, så tweet om det under hashtag #maskinstormer.