HesteWiki: Østbro opgivet – forslag om ny hestbro vedtaget

I 2022 er det endeligt slået fast, at der ikke kommer en østbro i denne omgang. Til gengæld har kommunalbestyrelsen vedtaget at bygge en ny hestbro vest for bymidten – nærmere bestemt stik syd for Randers Stadion.

Den nye ‘hestbro’ vil blive et vigtigt bindeled mellem Randers Stadion og den sydlige del af Randers, og derfor har kommunalbestyrelsen vedtaget at opkalde broen efter Lauenborg, da han er den midtbanespiller, der er allermest en hest-“bro” (amerikansk slang for en broder, red.).

Broer med temaer

Øst for den centrale Randersbro er der en kombineret gang/cykel/fjernvarme-bro, og i fremtiden vil den blive suppleret af en såkaldt “klimabro”. Dermed er der en fællesnævner for de østlige broer, der handler om ‘infrastruktur’.

Vest for centrale Randersbro er den blå “gamle jernbanebro” samt en blå fungerende kombineret gang- og jernbanebro. Dermed er der den fællesnævner for de vestlige broer, at de er blå.

Den blå farve har de som en hyldest til ‘De Blå Heste’, og derfor vil den kommende ‘Hestbro’ være i tråd med dette tema.

Alle de tre blå broer, de to nuværende og den kommende hestbro, ligger vest for Randersbro – ligesom Randers Stadion gør.

Det nye navn ‘Lauenborg Hestbro’ blev annonceret efter den nytiltrådte kommunalbestyrelses første byrådsmøde efter tiltrædelsen første januar 2022.

“Broerne har været et gigantisk tema i valgkampen, og derfor er det en stor glæde, at vi nu er endt med to broer, så flere bliver tilfredse”, lød det fra en stort set samlet kommunalbestyrelse, da broen blev vedtaget.

“Det bliver broer, der for alvor binder nord og syd sammen, så derfor har vi opkaldt den vestlige ‘hestbro’ efter Lauenborg. Han er en champ og vores bro”, skriver stort set hele kommunalbestyrelsen i en pressemeddelelse.

Bjarne Overmark er ikke en del af flertallet, der har vedtaget den kommende ‘Lauenborg Hestbro’.

På billedet ses arkitektens visualisering af den kommende ‘Lauenborg Hestbro’. Vær opmærksom på, at tegnestuens visualisering kan afvige fra den endelige bro.