Voxpop med Krikke: “…og så satte jeg mig op på hjuldamperen…”

Næste kamp Randers skal spille er mod Silkeborg IF. HESTETIFO har undret sig over den generelle udvikling i Silkeborg og omegn, og HESTETIFO er derfor, forud for #SlagetOmGudenåen, gået ned i Storegade for at lave en voxpop. Her mødte HESTETIFO en gammel kending – ‘Krikke’ – som var helt umulig at undgå. ‘Krikke’ kom lige fra Thomas Thomasbergs fødselsdagsfest, og ‘Krikke’ var sandelig i højt humør:

“HA HA HA – er deres regatta gået konkurs?!?” De har de bare godt af, ikke? Så deres Sugar Daddy med dynerne gad ikke hjælpe dem denne gang? Så ka’ de lær’ det, ikke?!”, udbrød ‘Krikke’, og HESTETIFO orkede heller ikke denne gang at opklare noget som helst med alment kendte fakta.

Før det lykkedes for HESTETIFO at snige sig videre, fortsatte Krikke: “Jeg har hørt, at de vil montere elmotor i Hjejlebådene! Så går de nok også konkurs med de elpriser! Da jeg var ung, var jeg pramdragerhest på Gudenåen, og det orker jeg altså ikke igen! Eller min tipoldefar var, og JEG orker ikke at gøre den slags heller. Den Hjuldamper kan rende og hoppe!”

Hjejlen er verdens ældste fungerende kulfyrede hjuldamper, og den har sejlet på Silkeborgsøerne siden Krikkes tipoldefar var pramdragerhest. De gamle pramdragerstier langs gudenåen blev benyttet af hestetrukne pramme, der trak handelsvarer til og fra Jyllands inderste.

Mens fortællerstemmen var i gang inde i HESTETIFOs hoved, var ‘Krikke’ godt i gang med at fortælle om det vilde pramdragerliv:

“…og så lavede de elværket i Tange, og dermed opdæmmede de Tangesøen, og så kunne vi slet ikke trække på begge sider af Tangesøen, for der var for bredt, ikke?, eller tipoldefar kunne ikke, og det var også noget bøvl at få prammen forbi elværket…”

HESTETIFO tænker nu frem på selve kampen mod Silkeborg, som Randers formentlig kommer til at vinde, og HESTETIFO lægger kun dårligt mærke til, at ‘Krikke’ fortsætter ufortrødent:

“…og så satte jeg mig op på hjuldamperen – OG SURFEDE TANGEVÆRKET! Ingen heste har surfet Tangeværket siden! Eller før! Det er faktisk noget, man slet ikke kan!”

Der er en kort pause i talestrømmen, og HESTETIFO undrer sig over, at ‘Krikke’ endnu ikke har sagt noget om AGF.

“Og hvis Hjejlen går konkurs ligesom Silkeborg Regatta, det gamle lååårt, så nægter jeg altså at trække den herop, næste gang de skal spille på Keføvs! Hvis jeg skal, så slæber jeg den ned ad E45 og dumper den på løbebanen på det dersens atletikstadion. Den skal stå lige ved siden af sandkassen til længdespring, for Polle har altid ønsket sig sådan et legepladsskib!”

HESTETIFO er slet ikke overrasket over, at det nu handler om AGF og Nicolai Poulsen, der engang var en dygtig Randersspiller, men alligevel undrer HESTETIFO sig over koblingen.

“Og nu er det jo blevet dyrt at fyre med kul og den slags, men så fylder jeg den med hestelort, før jeg sætter ild til den!”, griner ‘Krikke’ med et højt og lidt foruroligende vrinsk, hvorefter ‘Krikke’ tølter videre ned gennem Storegade.